Vörösboros eperleves

Vörösboros eperleves


40 dkg tisztított epret ½ liter jobb minőségű vörösborban puhára főzünk, majd áttörjük. Hozzáadunk2 dltejszínt, ízesítjük csipetnyi sóval és 5 dkg kristálycukorral, 3 cl konyakkal. Ezután egy poharas tejfölt elkeverünk 1 evőkanál liszttel és 1 tojássárgájával.

A levest a tűzre tesszük és lassan állandó keverés mellett adjuk hozzá a tejfelt. Egyszer átforraljuk. Tálaláskor babapiskótát tördelünk a csészékbe.

Hidegen és melegen egyaránt adhatjuk az asztalra.

Tetszett a cikk?

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

-->

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »